Since 1933 de oudste viszaak van Scheveningen

Onze beroemde Haring

Ambacht

De naam zegt het al… Het haringhuisje. Wij zijn bekend om ons vers van het mes gesneden haring die door ieder met plezier gegeten wordt. 
We geven je een kijkje in hoe wij onze haring klaarmaken.

Ons geheim..

(niet doorvertellen)

Eind mei begin juni is het startseizoen voor de vissers om de nieuwe haring te vangen en naar de wal te brengen voor de verwerking daar. Het is van belang dat de haring het goede vetpercentage heeft en het juiste voer heeft gegeten om echt door te gaan voor een goede nieuwe haring. Aan wal worden de haringen anders en gekaakt en daarna in emmers gedaan met water en pekel. De haringen moeten minimaal 24 uur ingevroren worden onder -23 C gedwongen ze naar de winkels te gaan. Het bereiden van de haringen heeft een goede ontdooide tijd nodig, goede rijping op de juiste temperatuur en natuurlijk het grondige vers snijden waar de absolute winst zit! 

Wij “het Haringhuisje” zijn in de loop van de jaren een begrip geworden door de juiste kwaliteit haring te krachtig en het vers van het mes ter plekke te snijden. Ook voor lange afstanden hebben wij de juiste verpakking en koelelementen om dit product optimaal te kunnen vervoeren,zodat de kwaliteit gegarandeerd blijft.

Het Haringhuisje komt geregeld in de media. Zo waren wij in 2013 winnaar van de beste haring van Den Haag, wat uitgebreid in de media besproken werd. Maar  ook met andere items kwam het Haringhuisje in de media. Hieronder een selectie van media items over Het Haringhuisje! 

Ons Menu

Het Haringhuisje

Since 1933 de oudste viszaak van Den Haag

Over ons

Het Haringhuisje bestaat sinds 1933 en is daarmee de oudste viszaak van Scheveningen. In 2013 wonnen wij de prijs voor beste haring in Den Haag.

Openingstijden

geopend vanaf 1 februari van woendag tot maandag van

08:00 – 19:00* uur

 * vanaf 18:30 uur gaan de ovens  uit en zijn er nog broodjes en slaatjes verkrijgbaar.

Locatie

Social Media